Trgovina

Japanska aukuba
17. oktobra 2020.
Gaulterija
17. oktobra 2020.

Položaj: sunčano, polusjena
Tla: vrtno
Rast: 2 - 4 metra
Zimska trdnost: otporno
Trenutna višina: 20 cm

UVJETI UZGOJA:

Buxus voli svako dobro vrtno tlo. Posebno mu odgovaraju nešto vlažnija, vapnom bogata zemljišta. Voli puno sunca ali dobro podnosi i djelomičnu sjenu. Koristi se skoro isključivo za strogo orezivane oblike. Kad se sadi za živicu sadi se 4 – 8 komada na dužni metar. Može se držati pod kontrolom već na visini 30-ak cm pa do 2 m. Kao kod večine zimzelenih živica kod orezivanja buxusa moramo paziti da to ne radimo po prejakom suncu. Kod orezivanja po jakom suncu može doći do ožegotina jer se orezivanjem suncu izlažu listovi koji su prije toga bili dublje u grmu, djelomično zaštićeni vanjskim lišćem. Ako je potreban jači rez učinite to u rano proljeće

Pušpan, šimšir, zelenika

Buxus sempervirens

2,26 (DDV je vključen)

Počisti
Šifra: Ni na voljo Kategorije: , ,

Način dostave:

Standardna dostava

Osebni prenos - PROST

več informacij

Opis

Buxus, pušpan, zelenika, naš je vrlo stari zimzeleni ukrasni grm koji se u hortikulturne namjene puno koristio i u baroknim vrtovima Europe. Oduvijek se cijenila njegova tamnozelena boja kao i svojstvo da se dobro može oblikovati orezivanjem. Ako se ne obrezuje narast će kao veliki grm, 2-4 m visok i isto toliko širok. Ali ga gotovo uvijek obrezujemo u najrazličitije oblike.
List pušpana je sitan (1,5 – 3 cm) tamnozelen, sjajnokožast i zimzelen. Ostaje na grani 5-12 godina. Na licu lista je tamnije a na donjoj strani svjetlije zelen. Kod obrezivanih formi do cvatnje rijetko i dolazi. Smeđi kožasti tobolac ali i njega rijetko vidimo ako dovoljno često obrezujemo živicu.

Dodatne informacije
TežaNi na voljo
Višina

20 cm

Mnenja (0)

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Pušpan, šimšir, zelenika”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

77 − 73 =