Trgovina

Kalateja
10. februarja 2021.
Lukovice Kana
11. februarja 2021.

Položaj: sunčano
Tla: vlažno, ocjedita
Rast: 80 - 120 cm
Cvetenje: kraj ljeta početak jeseni
Zimska trdnost: osjetljivo

UVJETI UZGOJA:

Acidanthere za rast trebaju topla i sunčana mjesta i dosta vlage – ako ih ne zalijevate u doba suše postoji mogućnost da neće cvasti te godine.

Acidanthera, tj njene lukovice se sade na identičan način kao i gladiole – sade se na proljeće na dubinu 8-10 cm. Najbolje ih je saditi u skupinama, tako najviše dolaze do izražaja. Mogu se zapravo saditi i u tegle i na otvoreno, ali uvijek su bujnijeg rasta ako su posađene na otvoreno.

Lukovice mirisne gladiole

Acidanthera

2,90 

Lukovice mirisne gladiole – 10 čebulica
2,90 
Na upit
SKU: 40291
Šifra: Ni na voljo Kategorija:

Način dostave:

Standardna dostava

Kliknite i preuzmite

več informacij

Opis

Etiopska (mirisna) gladiola je lukovičasta trajnica iz obitelji Iridaceae. Porijeklom je iz Etiopije, a srodnik je gladiole (spadaju u istu obitelj), pa otud naziv etiopska gladiola. Posebnost joj je što njeni cvjetovi jako ugodno mirišu. U uzgoju su ju počeli križati s klasičnim gladiolama da bi dobili mirisne vrste gladiola. Cvate nešto kasnije od gladiole, ponekad čak i tek krajem ljeta. Cvjetovi im ne traju  dugo kao u gladiole, tek nekoliko dana ali se zato izmjenjuju na vrhu cvjetne stapke – uvijek na vrhu cvate samo jedan cvijet. Iako su im listovi identični listovima gladiola, pupoljci nisu.

Lukovice acidanthere su manje od lukovica gladiola, i moraju se ujesen vaditi iz zemlje. jer ne mogu prezimjeti hladne zime.

Dodatne informacije
Teža Ni na voljo
Št. čebulic

10 čebulica

Mnenja 0

Mnenja

Zaenkrat še ni mnenj.

Bodi prvi ocenjevalec “Lukovice mirisne gladiole”

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja