Trgovina cvijećem i sadnicama

Kalateja
10. veljače 2021.
Lukovice Kana
11. veljače 2021.

Položaj: sunčano
Tlo: vlažno, ocjedita
Rast: 80 - 120 cm
Cvjetanje: kraj ljeta početak jeseni
Otpornost na zimu: osjetljivo

UVJETI UZGOJA:

Acidanthere za rast trebaju topla i sunčana mjesta i dosta vlage – ako ih ne zalijevate u doba suše postoji mogućnost da neće cvasti te godine.

Acidanthera, tj njene lukovice se sade na identičan način kao i gladiole – sade se na proljeće na dubinu 8-10 cm. Najbolje ih je saditi u skupinama, tako najviše dolaze do izražaja. Mogu se zapravo saditi i u tegle i na otvoreno, ali uvijek su bujnijeg rasta ako su posađene na otvoreno.

Lukovice mirisne gladiole

Acidanthera

2,90 

Lukovice mirisne gladiole – 10 lukovica
2,90 
Na upit
SKU: 40291
SKU: N/A Kategorija:

Način dostave:

Standardna dostava

Kliknite i preuzmite

Više informacija

Opis

Etiopska (mirisna) gladiola je lukovičasta trajnica iz obitelji Iridaceae. Porijeklom je iz Etiopije, a srodnik je gladiole (spadaju u istu obitelj), pa otud naziv etiopska gladiola. Posebnost joj je što njeni cvjetovi jako ugodno mirišu. U uzgoju su ju počeli križati s klasičnim gladiolama da bi dobili mirisne vrste gladiola. Cvate nešto kasnije od gladiole, ponekad čak i tek krajem ljeta. Cvjetovi im ne traju  dugo kao u gladiole, tek nekoliko dana ali se zato izmjenjuju na vrhu cvjetne stapke – uvijek na vrhu cvate samo jedan cvijet. Iako su im listovi identični listovima gladiola, pupoljci nisu.

Lukovice acidanthere su manje od lukovica gladiola, i moraju se ujesen vaditi iz zemlje. jer ne mogu prezimjeti hladne zime.

Dodatne informacije
Težina N/A
Br. lukovica

10 lukovica

Recenzije 0

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Lukovice mirisne gladiole”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)