Trgovina cvijećem i sadnicama

Palma – mala žumara
20. svibnja 2022.
Dojcija
24. svibnja 2022.

Položaj: sunčano
Tlo: drenirano
Rast: 4 - 5 metara
Cvjetanje: travanj i svibanj
Otpornost na zimu: osjetljivo
Trenutna visina: 100 cm

UVJETI UZGOJA:

Poželjno je da je tlo dobro drenirano, budući da korijen limete teško podnosi preveliku količinu vode u tlu i postoji mogućnost od njegova truljenja. Mladim biljkama, u prve dvije godine, radi ubrzanog će rasta biti potrebno češće zalijevanje. Svakako sa zalijevanjem treba biti iznimno oprezan jer prevelike količine vode doslovno mogu uništiti biljku. Uzimajući u obzir da je limeta tropska i suptropska biljka, lakše će podnijeti nedostatak vode, nego pretjerivanje u zalijevanju.Najbolji će se rezultati u uzgoju postići ukoliko biljka ima kontinuiran pristup dnevnom svjetlu i sunčevom zračenju.Sve je sorte limete moguće uzgajati u zatvorenom prostoru i staklenicima, ali obvezno je biljci osigurati dovoljno svjetla. Limetu je bez problema moguće uzgojiti i u lončanici.

Limeta

Citrus aurantifolia

23,50 

Limeta – 100 cm
23,50 
Na upit
trogodišnja sadnica
SKU: 3063
SKU: N/A Kategorije: ,

Način dostave:

Standardna dostava

Kliknite i preuzmite

Više informacija

Opis

Limeta je citrusno voće ili agrum iz roda Citrus, porodice Rutaceae. Zimzeleno je drvo koje naraste do 4 – 5 metara visine.Listovi su ovalni i blago nazubljeni, kožasti i aromatični. Cvjetovi su u početku blage ružičaste boje, a zatim postaju bijeli. Biljka je samooplodna, odnosno muški i ženski cvjetovi se nalaze na istom stablu. Cvjetovi se na stablu nalaze pojedinačno ili u skupinama od 2-7 cvjetova, a kao i limun može cvjetati više puta godišnje.
Plod limete je uglavnom promjera 3-4 centimetra, ovalnog do gotovo kuglastog oblika. Kožica ploda je tanka i zelena kada je plod zreo. Pulpa ploda je svijetlo zelene boje, mekana, sočna i kisela. Limete su slađe i kiselije od limuna, no imaju manju količinu vitamina C. Plodovi limete beru se dok su zeleni, budući da takvi sadržavaju najviše korisnih tvari. Ipak, ukoliko ih se ne pobere te ostavi na stablu, poprimit će žuto – narančastu boju. Berba je moguća čak tri ili više puta godišnje.

Dodatne informacije
Težina N/A
Visina

100 cm

Recenzije 0

Recenzije

Još nema recenzija.

Budite prvi koji će recenzirati “Limeta”

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)