MOJ ZELENI izBOR

Poštovani kupci,

Vrtni centar „Iva“ i „Zasadi stablo, ne budi panj!“ partner su projekta „MOJ ZELENI izBOR“ Gospodarske škole u Čakovcu. Sve popularniji trend postaje održiva kupnja koja istovremeno štedi Vaš novac ali uz to doprinosi i očuvanju prirode. Za ovaj Božid odaberite božidno drvce u tegli!

 

Nemate ga gdje posaditi nakon blagdana? Nakon što drvce popuni Vaš dom mirisom bora i smreke te okupi Vašu obitelj i u potpunosti daje blagdanski ugođaj, vrijeme je da drvcu date novu priliku za život, a Vrtni centar Iva Vas za isto nagrađuje iznosom od 30% maloprodajne vrijednosti drvca!

 

  • Prilikom kupnje božićnog drvca u Vrtnom centru Iva, dobivate potvrdu koju ponesete sa sobom kod sakupljanja drvca (adrese navedene niže)
  • Prilikom donacije na potvrdu dobijete pečat Udruge kao dokaz da je donacija izvršena,
  • S tom potvrdom dođete u poslovnicu i obavite kupnju, a Vrtni centar Iva umanjuje iznos Vašeg računa za 30% maloprodajne cijene božićnog drvca kojeg ste kupili i donirali nakon blagdanskih dana.

 

Održivom kupnjom bora u tegli pomažete u sadnji stabala u RH! Ozelenimo naš okoliš zajedno i smanjimo otpad!

 

Osim što ćete pomoći u kolektivnoj sadnji stabala u Republici Hrvatskoj, pomoći ćete smanjiti komunalni otpad  i zatrpavanje odlagališta sa tisuće odsječenih drvaca koji nisu pronašli svoju daljnju namjenu.

 

Drvce je potrebno dostaviti ili

Udruzi „Zasadi stablo, ne budi panj!“ adresa:

  • Varaždin; Trg Pavla Štossa 41, dvorište zgrade Aquatehnika kod Drave)

ili

Vrtnom centru Iva na jednu od ovih adresa

(ovisno iz kojeg ste mjesta  i gdje Vam je najbliže) adrese:

  • Štefanec; Braće Radića 54,
  • Koprivnica; Križevačka cesta 61,
  • Lukarišće; Šašec 31

 

na sakupljanje do 15.01.2022.g., nakon toga pronaći ćemo lokacije za udomljavanje drvca i na taj način pomoći prirodi te je dodatno ozeleniti. Kupcu koji prilikom kupovine u Vrtnom centru Iva preda pečatiranu potvrdu umanjujemo iznos računa za 30% maloprodajne vrijednosti kupljenog i doniranog drvca. Poklon iznos se ne može isplatiti kao gotovina. Vrijedi do lipnja 2022.

 

Božićna drvca u tegli

  • održavanje –

 

Nakon što kupite božidno drvce u Vrtnom centru Iva i donesete ga doma prvo ga stavite u hodnik ili garažu gdje je temperatura malo viša od one vani. Idealno bi bilo da drvce tamo ostane jedan dan. Nakon toga božidno drvce možete unijeti u kudu na sobnu temperaturu, no probajte ga smjestiti što dalje od izvora topline, odnosno radijatora ili pedi. Nemojte zaboraviti da ga povremeno morate i zaliti, baš kao i sve ostalo sobno bilje. Drvca iz Vrtnog centra Iva imaju na dnu tegle rupu kroz koju može otjecati višak vode pa je ispod tegle potrebno staviti podložak. Kod iznošenja sadnice van iz kude također treba pripaziti na promjene temperature. Bude li jako hladno onda je najprije iz stana (+20°C) iznesite u neku garažu (+3°C) i tek tada u vrt (-9°C). Na proljede, kad malo zatopli, Vaše božidno drvce možete posaditi u vrt ukoliko imate raspoloživ prostor.

 

 

Udruga za zaštitu prirode i okoliša

“Zasadi stablo, ne budi panj!”  TEL.: 095 3647 111

info@zasadistablonebudipanj.hr

 

Vrtni centar Iva
TEL.: 040/337 741
095/388-3180  095/312-7090
iva.vrtnicentar@gmail.com