Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 

   VRTNI CENTAR IVA - SAVJET
     
Sadnje drveća za svijet kakav želimo


Sad je već dosta zime. Cijele smo dane u zatvoranom, zima mi je i gledati van, a kamo li otići. Nećemo prigovarati vremenu. Bojim se da svaki prigovor vremenu donosi pogoršanje. Ako jedno jutro prigovorimo da je hladno, iduće će biti hladnije... i tako magla postaje gušća a snijeg uporniji. Volimo zimu, ali se veselimo proljeću.
Iako u ovom ludom svijetu ništa nije sasvim sigurno ipak ja uopće ne sumnjam u vašu namjeru da ovog proljeća posadite puuuuno drveća. Naravno da ću Vam ja u tome svesrdno pomagati.

Kao uvod nabrojit ću sve faze horora zvanog sadnja drveća:
1.Planiranje mjesta sadnje - projektiranje vrta, ma što ono za Vas značilo, 2.Priprema zemljišta - kopanje rupa, gnojidba, izmjena zemljišta...
3.Nabava sadnica i priprema za sadnju
4.Postavljanje sadnice u rupu, zatrpavanje,
5.Učvršćivanje sadnice kolcima i/ili sajlama
6.Završni radovi - zalijevanje, malčiranje i opet zalijevanje ...

Kako Vam se ovo dopada? Dosta posla? Nabrojili smo šest etapa ove akcije ozelenjavanja našeg okoliša. Sve smo to mi u stanju odraditi, samo treba biti odlučan u svojoj namjeri da se promijeni svijet na bolje.
Znam da vas više muči samo izvođenje nabrojenih radnji nego moje pričanje. Ne bojte se. Ako sadite jednu magnoliju onda i nije tako puno posla, ali ako ste se odlučili za drvored, onda će to biti nešto više posla.
Za sad kad nam je još zemljica međimurska smrznuta, odrađivat ćemo ove uvodne faze sadnje kao što su planiranje mjesta sadnje i tome slično. Priprema zemljšta je malo teža tema pa se nadamo da će zemlja do tog razgovora odmrznuti. Volimo zimu ali se nadamo proljeću.


Hrabre Vas i vole u Ivi!
Popis svih savjeta i članaka

Postavite nam pitanje
 

 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software