Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Topiary cotoneastera (Cotoneaster dam. Coral Beauty topiary)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Topiary cotoneastera  Cotoneaster dam. Coral Beauty topiary Šifra artikla : 9028_2
Naziv artikla :  Topiary cotoneastera
Kratki opis artikla :   Malo oblikovano drvce
Stručni naziv :   Cotoneaster dam. Coral Beauty topiary
Grupa artikla :   TOPIARY
  Visina kod isporuke :   30 cm
Težina kod isporuke :   0,20 kg
   
Cijena :  225,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Cotonaster ili dunjarica je rod listopadnih, polu vazda zelenih ili vazda zelenih grmova i drveća. Rasprostranjen je na području srednje i istočne Europe i u jugozapadnoj Aziji. Latinsko ime roda Cotoneaster potječe od riječi cotoneum (dunja) i aster(slika). Sorte Cotonastera su uzgajani u različitim oblicima, kao grmlje ili pokrivačica tla.

Cotonaster Coral Beauty- vazda zeleni povijeni gusti grm. Visina mu je 1m i širina 2 m. Ima malene, jajolike, sjajne, tamnozelene listove i početkom ljeta stvara malene, peterolatične, bijele cvjetove. Plodovi su kuglasti i jarko narančasto crveni. Razmnožavanje reznicama i sjemenom.
    Ostale slike proizvoda :  

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Cotonaster se upotrebljava kao živica, soliterni grm te za kamenjare. Orezivanje nije potrebno te se u proljeće mogu ukloniti suvišne grane. Ako cotonaster uzgajate kao živicu preporuča se orezivanje nakon cvatnje. Odgovara mu sadnja i na padinama jer gustim rastom spriječava rast korova, razgranatim korijenjem idealna je biljka za stabiliziranje tla na kosinama.
Cotonaster Coral Beauty- odgovaraju mu svi tipovi tla, nema velikih zahtjeva. Sadi se kao pokrivač tla. Prekriva kamenjare ili niske zidove. Otporna na niske temperature do -30oC.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software