Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Topiary probonsai Salicifolia (Topiary Cotoneaster Salicifolia)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Topiary probonsai Salicifolia Topiary Cotoneaster Salicifolia Šifra artikla : 9028
Naziv artikla :  Topiary probonsai Salicifolia
Kratki opis artikla :   Mali zimzeleni ukrasni grm.
Stručni naziv :   Topiary Cotoneaster Salicifolia
Grupa artikla :   TOPIARY
  Visina kod isporuke :   60 cm
Težina kod isporuke :   1,50 kg
   
Cijena :  225,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Cotonaster ili dunjarica je rod listopadnih, polu vazda zelenih ili vazda zelenih grmova i drveća. Rasprostranjen je na području srednje i istočne Europe i u jugozapadnoj Aziji. Latinsko ime roda Cotoneaster potječe od riječi cotoneum (dunja) i aster(slika). Sorte Cotonastera su uzgajani u različitim oblicima, kao grmlje ili pokrivačica tla.

Cotonaster Salicifolia- bujni, vazdazeleni, povijeni grm. Visina i širina mu je do 5 metara. Ima usko kopljaste, tamnozelena listove. Početkom ljeta ima malene, peterolatične, bijele cvijetove a potom skupine malenih, kuglastih, crvenih plodova. Razmnožavanje reznicama i sjemenom.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Cotonaster se upotrebljava kao živica, soliterni grm te za kamenjare. Orezivanje nije potrebno te se u proljeće mogu ukloniti suvišne grane. Ako cotonaster uzgajate kao živicu preporuča se orezivanje nakon cvatnje. Odgovara mu sadnja i na padinama jer gustim rastom spriječava rast korova, razgranatim korijenjem idealna je biljka za stabiliziranje tla na kosinama.

Cotonaster Salicifolia- Tolerantan je na sušu. Najbolje mu odgovara položaj na punom suncu sa djelomičnom hladovinom. Brzo se širi pa mu treba dovoljno prostora za širenje i potpuno razvijanje. Odgovaraju mu dobro drenirana tla, ali tolerira i pjeskovita te glinovita tla.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software