Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Jabuka Granny Smith (Malus Granny Smith)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Jabuka Granny Smith  Malus Granny Smith Šifra artikla : 792_1
Naziv artikla :  Jabuka Granny Smith
Kratki opis artikla :   Voćna sadnica
Stručni naziv :   Malus Granny Smith
Grupa artikla :   Jabuke
  Visina kod isporuke :   160 cm
Težina kod isporuke :   1,50 kg
   
Cijena :  29,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Kasna australska sorta nastala od sjemena divlje Francuske jabuke.Cvate srednje kasno i dobar je oprašivač sortama istog vremena cvatnje.
Približno vrijeme sazrijevanja je početkom studenog.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Tlo za sadnju jabuka kao i za većinu voćnih sorata mora biti duboko, pjeskovito-ilovasto s dosta humusa i mineralnih hranjiva. Najčešće se kupuju sadnice golog korijena, jednogodišnje ili dvogodišnje. Sadnice su bez ili sa nekoliko postranih izbojaka, s dobro razvijenim korijenom i vidljivim mjestom cijepa.
Iskopajte rupu za sadnju jabuka veličine 60x60cm. Dubina i širina rupe mora biti dovoljno velika da se dijelovi korijenja ne povijaju. Kad je rupa iskopana u sredinu stavite kolac i lagano ga zabodite u zemlju. Na dno rupe stavite nekoliko lopata zemlje koju ste prethodno pomiješali sa humusom i na to stavite sadnicu. Sadi se na onu dubinu na kojoj je rasla u rasadniku, a mjesto cijepa da je iznad površine zemlje. Zapunite rupu s mješavinom zemlje, dobro nagazite i na to stavite zreli stajski gnoj koji od korijena sadnice mora biti udaljen najmanje deset centimetara. Dodajte još zemlje, nagazite i dobro zalijte.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software