Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Zlatni bambus (Bambusa Phyllostachys aureosulcata)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Zlatni bambus Bambusa  Phyllostachys aureosulcata Šifra artikla : 4569
Naziv artikla :  Zlatni bambus
Kratki opis artikla :   Dekorativna biljka
Stručni naziv :   Bambusa Phyllostachys aureosulcata
Grupa artikla :   Borovnice
  Visina kod isporuke :   120 cm
Težina kod isporuke :   8,00 kg
   
Cijena :  162,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 

Artikl je neaktivan !
Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Zlatni bambus je najzastupljeniji kod nas od svih vrsta bambusa. Podrijetlom dolazi iz Azije. Spada u skupinu bambusa visokog rasta i pripada porodici Poaceae( trave).

Botaničke karakteristike:

Zlatni bambus je zimzelena biljka s uspravnim stablima koji obično rastu 2- 8 metara ali mogu doseć i do 12metara visine. Sastoji se od karakterističnih internodija u donjem dijelu štapića. Internodiji su kraći i deblji u odnosu na visinu od mnogih drugih vrsta bambusa. Stabljika(štap) je obično zelena ali postaje žuta na punom ili djelomičnom suncu. Listovi su grupirani na kratkim izbojcima . Cvatnja se odvija u intervalima 28, 18 i 14 godina. Oporavak od cvatnje je moguć ali kad procvjeta cijeli busen poprima neprivlačan izgled daljnih 4 do 5 godina dok se ponovno ne oporavi i stekne snagu za rast stabljike.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Bambus se smatra tropskom biljkom ali sve se više uzgaja u našim kraljevima. Odgovara im vlažna plodna i dobro drenirana tla. Nemaju posebne zahtjeve osim da tijekom prvih godina treba im opskrbiti dovoljnu količinu vlage i hranjiva. Ova vrsta Bambusa brzo se širi pa je potrebno osigurati zaštitu u obliku ograde za korijenje koje se ukopavaju u tlo i ograničavaju širenje. Može se koristiti za formiranje živice ili ograde.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software