Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Topiary spirala (Cupresus arizonica )

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Topiary spirala Cupresus arizonica Šifra artikla : 3718
Naziv artikla :  Topiary spirala
Kratki opis artikla :   Vazdazelena oblikovana biljka.
Stručni naziv :   Cupresus arizonica
Grupa artikla :   TOPIARY
  Visina kod isporuke :   120 cm
Težina kod isporuke :   18,00 kg
   
Cijena :  460,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Cupresus arizonica topiari pripada rodu Cupressus-a koji pak je jedan od rodova unutar porodice Cupressaceae. Ime je dobio po staroj latinskoj riječi Cyparissus(čempres).
Morfološke karakteristike:
Cupresus arizonica topiari vuče porijeklo iz Arizone i Novog Meksika. Cupresus arizonica je srednje veliko zimzeleno stabalce koje je formirano oblikovnim rezom u željeni oblik. Ima gusti sklop grana koje se šire u svim smjerovima te upečatljivo srebrnkasto plavu boju iglica koje djeluju kao da su pokapane injem .Kora mu je crvenkasto-smeđa a kod starijih primjeraka se ljušti u uzdužnim trakama. Moguća je i pojava okruglastih češera 2-3 cm promjera.
Ovo je biljka koja odlično podnosi rez i ima odličnu sposobnost regeneracije pa se je lako može oblikovati u željeni oblik. Dobro podnosi niske temperature, ali zbog plitkog korijena često stradava od posljedica isušivanja tokom zimskih mjeseci, pa bi ga trebalo povremeno zalijevati.
    Ostale slike proizvoda :  

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Cupressus arizonica ne zahtijeva posebnu skrb. Kod sadnje mu je potrebno osigurati dobro dreniranu podlogu jer u protivnom razvije plitko i slabo korijenje zbog čega je onda podložan stradavanju od jačih vjetrova i iskušivanja. Podnosi širok raspon pH vrijednosti tla: niži od 6,2 pa čak i viši od 7,7. Dobro ukorjenjivanje preduvjet je za otpornost na sušu i vrlo niske temperature. Cupresus arizonica voli sunčane položaje jer u sjeni ne postiže maksimalne estetske vrijednosti. Jako dobro podnosi rez i brzo se regenerira pa je time idealan kandidat za šišanje i oblikovanje. Forma topiara održava se oblikovnim rezom u rano proljeće prije kretanje vegetacije koji ne smije ići dublje od 10 cm. Želite li ga kasnije samo malo korigirati možete to učiniti jedanput mjesečno ali trebate paziti da rez bude minimalan.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software