Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Patuljasti pačempres (Chamaecyparis obtusa Nana Gracilis)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Patuljasti pačempres Chamaecyparis obtusa Nana Gracilis Šifra artikla : 3382
Naziv artikla :  Patuljasti pačempres
Kratki opis artikla :   Vazdazeleni spororastuči grm.
Stručni naziv :   Chamaecyparis obtusa Nana Gracilis
Grupa artikla :   Zimzeleno
  Visina kod isporuke :   20 cm
Težina kod isporuke :   0,60 kg
   
Cijena :  50,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Chamaecyparis (pačempresi ili često zvani lažni čempresi) je rod četinjača iz porodice Cupressaceae porijeklom iz Azije i Amerike. Rod je dobio ime po grčkoj riječi khamai što znači tlo i kuparissos što pak znači čempres. Najpoznatije vrste iz ovog roda su Hinoki pačempres (C.obtusa), Lawsonov (C.lawsoniana) i pjegavi (C.pisifera).
Morfološke karakteristike:
Poznat još i kao Japanski ili hinoki lažni čempres.To je dekorativno manjezimzeleno drvce ili grm koje može dostići visinu i do 3 m . Mlade su biljke nepravilnog habitusa a kasnije poprimaju oblik nepravilne piramide. Ovaj kultivar raste veoma sporo. Listovi su mu debeli, sjajni i tamnozeleni, konusni u obliku školjke. Tjekom godine mijenjaju boju (zimi žućkaste nijanse a u proljeće tamno- zelene nijanse)
Ovo je jedan od najpopularnijih patuljastih kultivara zbog svojeg kompaktnog izgleda i iznimno sporog rasta koji godišnje doseže samo 5 cm. Idealan je za kamenjare i ne zahtjeva puno mjesta. Njegov izgled odaje njegovo Japansko porijeklo.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Chamaecyparis zahtjeva nešto kiselija tla ali dobro podnosi pH tla u rasponu od 5-7. Za rast mu odgovaraju humusna, vlažna i dobro drenirana tla te sunčani ili polusjenoviti položaji. Kultivar patuljastog pačempresa raste iznimno sporo i stoga je orezivanje nepotrebno. Dobro podnosi niske temperature i do -25C. Koristi se kao soliter, a omiljen je i za sadnju u kamenjare. Zbog kompaktnog izgleda i sporog rasta idealan je izbor za sadnju gdje je ograničen prostor.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software