Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Borovica srednja žuta (Juniperus xmedia Old Gold)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Borovica srednja žuta Juniperus xmedia Old Gold Šifra artikla : 3254
Naziv artikla :  Borovica srednja žuta
Kratki opis artikla :   Zimzeleni grm ( do1,2 m ) lijepe zlatne boje.
Stručni naziv :   Juniperus xmedia Old Gold
Grupa artikla :   Borovnice
  Visina kod isporuke :   20 cm
Težina kod isporuke :   2,00 kg
   
Cijena :  30,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Juniperusi su rod zimzelenih biljaka koje pripadaju porodici Cupressaceae. Ovisno o taksnomskom gledištu razlikujemo od 50-67 vrsti unutar roda Juniperus i sve su rasprostranjene diljem sjeverne hemisfer od arktičkih djelova pa sve do tropskih djelova Afrike i središnje Amerike.
Morfološke karakteristike:
Dobiven je križanjem J. chinensis X J. Sabina. Juniperus xmedia Old Gold je zimzeleni pokrivač tla koji naraste u visinu do 1 m i širinu 1,5 m. Kompaktnog je rasta,a grane su mu pune ljuskastih iglica zlatno-zelenih nijansi. Mladi izboji su jake zlatne boje. Grane ovog juniperusa se na vrhovima povijaju pa cijela biljka dobiva poseban izgled.
Ovo je pokrivač prekrasne zlatne boje koju zadržava tijekom cijele godine a uz to vrhovi mu se grana povijaju što mui daje poseban izgled. U optimalnim uvjetima životni mu je vijek oko 30 godina. Često se koristi za sadnju pokraj vodenih površina jer mu grane padaju na nju.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Juniperus xmedia Old Gold je biljka koja ne zahtjeva puno brige. Tolerirat će većinu tala ali voli vlažna, dobro drenirana tla. Raste na sunčanim položajima ali podnosi i hladovinu. Optimalan pH je oko 7, a podnosi i blago lužnata tla. Juniperus Old Gold tolerira niske temperature do -20°C. Može se orezivati kasno zimi ili rano proljeće kad prođe opasnost od niskih temperatura. Sadi se kao soliter ili u grupama.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software