Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Ilex na štapu (Ilex meserveae Blue Angel)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Ilex na štapu Ilex meserveae Blue Angel Šifra artikla : 3230
Naziv artikla :  Ilex na štapu
Kratki opis artikla :   Malo oblikovano drvce
Stručni naziv :   Ilex meserveae Blue Angel
Grupa artikla :   Zimzeleno
  Visina kod isporuke :   130 cm
Težina kod isporuke :   30,00 kg
   
Cijena :  400,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Ilex je vazda zeleni gusti grm. Uzgaja se zbog listova i plodova. Pripada istoimenoj porodici božikovina (Ayuifoliaceae). Rasprostranjen je u Europi, jugozapadnoj Aziji i sjeverozapadnoj Africi.
Mlada kora je tanka i tamnozelene boje te u starosti poprima sivu boju i puca. Ima jak i razgranat korijenov sustav. Listovi su jednostavni, jajasti eliptičnog šiljatog vrha. Odozdo tamnozeleni do zagasito plavkasto zeleni, goli, sjajni, odozdo svjetlozeleni i peteljka plavkasto ljubičasta.. U proljeće se stvaraju beznačajniji, obično bijeli cvjetovi, a potom u jesen uglavnom kuglaste bobice. U rasponu boja od crvene preko žute do crne. Gotovo su sve biljke jednospolne i da bi se na ženskoj biljci dobili plodovi, treba uzgajati i mušku biljku.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Otporni su na gradska onečišćenja i rado se sade u vrtovima, parkovima. Na mraz su posve otporni. Vole dobro ocjedito tlo. Uzgajaju se na suncu ili u sjeni. Ne voli presađivanje, no dobro reagiraju na temeljito orezivanje koje bi trebalo provesti krajem proljeća. Razmnožavanje se odvija u proljeće sjemenom ili od kraja ljeta do početka zime poluzrelim reznicama. Poteškoće mogu uzrokovati lisne uši božikovine i lisni mineri božikovine. Plodovi su otrovni i mogu izazvat nadraženost želuca.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software