Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Srebrni atlaski cedar (Cedrus atlantica Glauca)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Srebrni atlaski cedar Cedrus atlantica Glauca Šifra artikla : 3196
Naziv artikla :  Srebrni atlaski cedar
Kratki opis artikla :   Vazdazeleno srednje veliko drvo (do 15 m) nepravilnog rasta.
Stručni naziv :   Cedrus atlantica Glauca
Grupa artikla :   Borovnice
  Visina kod isporuke :   100 cm
Težina kod isporuke :   10,00 kg
   
Cijena :  360,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Cedrovi (rod Cedrus) spada u porodicu Pinaceae. To su zimzelene vrste porijeklom iz planinskih dijelova Himalaje i Mediterana gdje rastu na visinama od 1000 – 3000 m. Najpoznatiji su Atlaski (C.atlantica), Himalajski cedar (C.deodara) i Libanonski (C.libani).
Morfološke karakteristike:
Ovo je jedan od najpopularnijih zimzelenih kultivara porijeklom is Afrike (gorje Atlas) koji naraste i do 18 m visine i krošnja doseže 9 m širine. Kultivar Glauca razlikuje se od matične vrste po izrazito plavkastim iglicama duljine oko 25 mm. Biljka je piramidalnog habitusa u mladosti a kasnije nepravilnog. Grane cedra izlaze iz debla ukoso nagore u mladosti, a kasnije su horizontalo otklonjene od debla. Korjenov sustav ne radi štete. Plodovi (češeri) su 5 do 10 cm dugi, jajoliki i stoje uspravno na granama.
Srebrni atlaski cedar jedan je od najatraktivnijih zimzelenih kultivara. Važno je osigurati dovoljno prostora za ovaj kultivar jer u protivnom je rast usporeno i korijen je manje otporan na sušu te biljka ne pokazuje svoj maksimalan potencijal. Iglice cedra su bogate eteričnim mirisnim uljima.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Cedar Glauca podnosi pH tla od 5,1- 7,8. Dobre su mu sve vrste tala ali pogoduju mu duboka i vlažna tla. Dobro uspjeva na direktnom suncu i polusjeni. Ovaj cedar otporan je na niske temperature, gradske uvjete i industrijsko zagađenje, a dobro reagira i na orezivanje. Ukoliko je izložen direktnom vjetru može doći do lomljenja grana.Srebrni atlaski cedar se sadi isključivo kao soliter jer zahtjeva puno prostora za rast .
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software