Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Clematis veći (Clematis sp)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Clematis veći Clematis sp Šifra artikla : 3181_1
Naziv artikla :  Clematis veći
Kratki opis artikla :   Cvatuća ukrasna penjačica
Stručni naziv :   Clematis sp
Grupa artikla :   Listopadno
  Visina kod isporuke :   50 cm
Težina kod isporuke :   1,50 kg
   
Cijena :  58,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 


Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Može biti raznih boja. Želite li određenu boju kontaktirajte nas putem e-maila.

Dostupne sorte:
Multi blue
President
Niobe
Sylvia Denny
Mr. TomphsonClematis (Pavitina) je rod koji se sastoji od oko 300 vrsta i spada u porodicu Ranunculaceae. Ime je dobila po starogrčkom klematis što znači biljka penjačica. Ovo je hibrid dobiven križanjem C. x jackmanii i C. patens.
Morfološke karakteristike:
To je listopadna penjačica koja doseže visinu do oko 3 m i širinu od oko 2 m. Ima atraktivne cvjetove veličine oko 15 cm koji cvatu kontinuirano kroz ljeto. Latice su im ušiljene na vrhu. Listovi su mu smješteni nasuprotno na peteljci i tamnozelene su boje.
Ovo je jedna od najatraktivnijih cvatućih penjačica koja dostiže punu dekorativnu vrijednost na direktnom suncu a dekorativni su joj i plodovi koji ostanu visiti nakon što otpadne cvijet. Koristi se sa prekrivanje zidova kao i za pergole.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Ovaj se hibrid mora uzgajati na sunčanom položaju ili blagoj sjeni kako bi biljka pokazala svoj puni potencijal, no korijen i baza biljke morali bi biti zasjenjeni kako bi korijenov sustav zadržao vlagu i bio zaštićen od direktnog sunca. Ova penjačica zahtjeva vlažno, dobro drenirano tlo alkalne reakcije. Pri sadnji je potrebno staviti biljku nešto dublje u tlo (do prvih listova) kako bi se potaknuo rast jačih mladica tik ispod tla.Pavitine koje cvatu ljeti razvijaju cvijetove na ovogodišnjim izbojcima pa je orezivanje potrebno napraviti na jesen ili rano proljeće.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software