Vrtni centar Iva Prodaja sadnica i bilja  
 
 
Web shop Vrtni centar Iva Ponuda sadnica i bilja Članci i savjetovanje o biljkama i hortikulturi Pitanja i odgovori za biljke Uvjeti i dostava Vrtnog centra Iva Kontakti i informacije
 
         
 
   

   Velecvjetna magnolija (Magnolia Grandiflora)

    Kupac: (niste prijavljeni)  
  Velecvjetna magnolija Magnolia Grandiflora Šifra artikla : 3031
Naziv artikla :  Velecvjetna magnolija
Kratki opis artikla :   Cvatuće ukrasno drvo
Stručni naziv :   Magnolia Grandiflora
Grupa artikla :   Borovnice
  Visina kod isporuke :   100 cm
Težina kod isporuke :   5,00 kg
   
Cijena :  266,00 Kn     
Cijena je s PDV-om
 
KUPNJA ARTIKLA 


Količina :   kom 


 

Artikl je neaktivan !
Realna slika artikla
kod isporuke :  
         
    Detaljni opis artikla :  
Magnolije su velik rod koji broji 210 cvatućih vrsta i pripada porodici Magnoliaceae. Porijeklom su iz Azije i Amerike. Rod je ime dobio po francuskom botaničaru Pierru Magnolu.
Morfološke karakteristike:
Ova se magnolija značajno razlikuje od drugih, kod nas uobičajenih magnolija. Za razliku od njih ova je magnolija vazdazelena ("zimzelena"), ima prekrasne, velike kožaste listove koji na biljci ostaju cijele godine.
Široko, stožasto, trajnozeleno drvo s eliptičnim ili široko ovalnim, kožastim, sjajnim, tamnozelenim, do 20 cm dugim listovima, koji su s donje strane svjetliji i često prekriveni crvenosmeđim dlačicama. Veliki čaškasti krembijeli cvjetovi imaju do 25 cm u promjeru, sastoje se od 9-12 latica, a cvatu od svibnja do lipnja. Prekrasnog su mirisa. Može doseći visinu od 6-18 m i širinu od 15 m.
Sadi se najčešće kao soliter. Biljka je koju sade ljubitelji i poznavaoci bilja. Posadite je u zaštićeno mjesto na kakvo bi, na primjer posadili marelicu i radujte se njenom napretku.
    Ostale slike proizvoda :  

 

 

 

 
     
    Uvjeti uzgoja :  
Podnosi alkalno i suho tlo pa je pogodna i za sadnju i tamo gdje inače magnolije koje ne podnose sušu i traže kiselo do neutralno zemljište ne mogu rasti. Ali, ima jedan veliki ali, ova je magnolija osjetljiva na zimu. Najčešće se sadi u mediteranskom podneblju, iako ima i 20 godina starih primjeraka kod nas, u Čakovcu, koje uspješno prkose našim kontinentalnim zimama.
         
    Povratak na prethodnu stranicu
 
         
    Copyright © 2011. Vrtni centar Iva | Izrada Cimerman Software